7 Aralık 2015 Pazartesi

Revit: Şablonlar ve Kütüphane Dosyaları Kurulmamış veya Eksik Gözüküyorsa

Şablonlar ve kütüphanelere yönelik dosyalardan bazıları Revit kurulumu sırasında indirildiği için bazı içerikler network kaynakları tarafından engellenmiş olabilir. 2015 veya 2016 versiyonunda içerik için ayrı bir kurulum başlığı söz konusudur.

İçeriği kurmak için:

1. Denetim Masası'nda "Autodesk Revit Content Libraries 2015" veya "2016"yı bulup çift klikleyin veya "Kaldır/Değiştir" butonuna basın.



2. "Add/Remove Features" seçeneğini seçin.


3. Kurmak istediğiniz içerikleri işaretleyin ("US Imperial", "US Metric", vs.)



4. "Next" ile devam edin.

Eğer bu yöntem işe yaramazsa, Denetim Masası aracılığıyla Content Libraries seçeneğini tamamen kaldırın ve USB medyasından ya da indirilmiş Installer'dan kurulumu başlatıp sadece Content Library için yeniden kurulum yapmayı deneyin.

İçerik kurulduktan sonra alttaki adımları uygulayın:

1. İçeriğin doğru klasöre kurulduğunu kontrol edin (örneğin "C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2015").

2. "Revit > Options > File Locations"ı açın. Burada proje şablonlarının, kütüphane şablonlarının ve kütüphane dosyalarının doğru şekilde tanımlanması gerekiyor.



3. Proje şablonları için "Name" sütununda şablon(lar) gözükmüyorsa yeşil renkli "+" butonuna basın. "Name" sütununda istediğiniz ismi girebilirsiniz. "Path" kısmında şablonların bulunduğu klasörün altına gidip istediğiniz şablon dosyayı bulup seçin (örneğin mimari şablon için "Name" sütununda "Architectural Template" ismini girin ve "Path"i için "C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2015\Templates\US Metric" klasörünün altındaki "DefaultMetric.rte" isimli dosya). Benzer şekilde diğer disiplinlere yönelik şablonları tanımlayabilirsiniz.



4. Kütüphane şablonları için "Default path for family template files" başlığının altından "Browse" butonu ile kütüphane dosyalarının yer aldığı klasörün ismini bulup seçin (örneğin "C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2015\Family Templates\English" klasörü).

5. Kütüphane dosyaları için "Places" butonuna basın. "Library Name" sütununda kütüphane isimeri gözükmüyorsa yeşil renkli "+" butonuna basın. "Library Name" sütununda "Metric Library" ismini girin ve "Library Path" kısmında kütüphane dosyalarının bulunduğu klasörün ismini bulup seçin (örneğin "C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2015\Libraries\US Metric" klasörü). Tekrar yeşil renkli "+" butonuna basıp "Library Name" sütununda "Metric Detail Library" ismini girin ve "Library Path" kısmında detay kütüphanesinin içerdiği dosyaların bulunduğu klasörün ismini bulup seçin (örneğin "C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2015\Libraries\US Metric\Detail Items" klasörü).

Hiç yorum yok: