27 Aralık 2018 Perşembe

Dışa Aktarmadan Önce Revit'te Model Geometrisini Sınırlandırma


Revit modelini dışa aktarmadan önce, dışa aktarma işleminin performansını iyileştirmek için model geometrisi sınırlandırılabilir. Revit'te, bina modelinin her görünümü birçok nesne ve çok fazla veri içerir. Başka bir yazılımda kullanmak üzere modeli dışa aktarırken, Revit yalnızca görünümde görünen nesneleri dışa aktarır. Dışa aktarılan model geometrisinin ve verilerin miktarını azaltarak dışa aktarma işleminin performansını arttırabilir ve dışa aktarılan dosyanın boyutunu azaltabiliriz. Bunun için kullanabileceğimiz yöntemler şunlardır:

Revit’te, dışa aktarma dosyasında görünmesi gerekmeyen grafiklerin görünürlüğünü kapatabiliriz. Dışa aktarılan nesne sayısı ve veri miktarı azalacağı için performans arttırılır (visibility graphics veya hide in view). Örneğin, dış sahne oluşturmak istiyorsak, binanın içinde görünen elemanları kapatabiliriz.

Dışa aktarılacak modelin belirli bir bölümünü tanımlamak için 3 boyutlu görünümünde section box, 2 boyutlu görünümde crop region kullanabiliriz. Tanımlanan bölümün dışında kalan öğeler dışa aktarma dosyasına dahil edilmez. Bu yöntem özellikle büyük modellerde çok kullanışlıdır.

Detay seviyesini kaba veya orta yapmak Revit görünümündeki detay miktarını azaltır, böylece içe aktarılan uygulamada daha iyi performans elde edilir.


Hiç yorum yok: