19 Aralık 2018 Çarşamba

Verimli Modellemek İçin En İyi Uygulamalar



Modeli oluştururken gereksiz geometriyi, görünümü ve elemanları en aza indirin.

Revit dosyasının boyutu, genellikle model için gereksiz olan birkaç özellikten kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki liste modelin boyutunu düşürmede yardımcı olacaktır:

1- Duvarlar birçok kata doğru uzatılmamalıdır. Bu, modeli güncellemek için gereken süreyi önemli ölçüde artıran katlar arasında ilişkilere neden oluyor olabilir.

2- Proje şablonlarını, her proje için yararlı olabilecek veya olmayabilecek aşırı sayıda family ile doldurmaktan kaçının. Kapsamlı bir şablondan ziyade minimal bir şablonu tercih edin.

3- Gruplar family’lere göre daha ağır çalışır. Nesneleri birlikte kopyalamak ve ilişkilendirmek için array komutunu kullanabilirsiniz. Ancak, array ile nesneler kopyalandıktan sonra, parametrik ilişkilerini kaldırmak için array nesneleri ungroup yapın. Alternatif olarak, array yaparken Options Bar’dan Group and Associate seçeneğini iptal edin.

4- Uyarıları düzenli olarak gözden geçirin ve düzeltin (Manage sekmesi > Inquiry paneli > Warnings).

5- Gereksiz grupları tutmaktan kaçının. Kullanılmayan grupları Project Browser’dan silin.

6- Gereksiz alan şemalarını (area scheme) kaldırın.

7- İhtiyaçlara göre geometri birleşimlerini en aza indirin.

8- Detay görünümleri oluştururken, çizgilerle değil filled region ile taramaları oluşturun.

9- Büyük ölçekli projelerde, modeli birden fazla dosyaya ayırın ve bunları birbirine bağlayın. Bu, bir dosya üzerinde çalışırken çoğu zaman diğer bağlantıları yüklemediğinizde en iyi sonucu verir. Ancak, mimari modelleri kullanan mühendis ekipleri, kendi disiplinleri için modelin tahmini boyutunu ve adımlarını etkileyebilecek bir veya daha fazla bağlantıyı sürekli açık tutmak zorunda kalabilirler.

10- Duvar, çatı, pencere ve kapı tipi konstrüksiyonlar belirlenene kadar elemanların generic versiyonlarını kullanın (örneğin, Generic duvar tipi). Modele malzeme kullanımı veya diğer analiz tipleri uygulanmayacaksa, generic modeller daha az geometri içerir ve birçok proje için yeterlidir.

11- Modelde doğru detay seviyesini belirlemek için her zaman tipik bir 2B çizim anlayışından yararlanın. Örneğin, seçilen çıktı ölçeğinde görülemeyen geometrik ayrıntıları en aza indirin.

Hiç yorum yok: